Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Διαβάσαμε τη Μίλι & Μάγκνους 1: Ο εξαφανισμένος βαρόνος

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας βαρόνος με μια κλέφτρα; 

Σχέση φιλίας! Ο βαρόνος Μάγκνους Μάγκνους  συναντά την Μίλι όταν αυτή καταφέρνει να μπει κρυφά στον πύργο του με σκοπό να τον κλέψει. Ο Μάγκνους είναι ένα μικροκαμωμένο αγόρι. Είναι επιτυχημένος εφευρέτης, μιλάει δεκαπέντε γλώσσες και στα οκτώ του χρόνια έγραψε το πρώτο του βιβλίο. Ο Μάγκνοθς ζει στον Πύργο του Στερνμπουργκ, που θα πει: Πύργος των Άστρων. Ο πύργος έχει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά εβδομήντα επτά δωμάτια! Διαθέτει επίσης τάφρο με γέφυρα, οπώς στις ταινίες των ιπποτών, τεράστιο υπόγειο και μπουντρούμι το οποίο ευτυχώς, έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και χρόνια. Ο Μάγκνους ζει μαζί με τον Μαξ. Πρόκειται για ένα σκύλο ράτσας σνάουντερ, ο οποίος εκτελεί χρέη σοφέρ, μάγειρα, κηπουρού και μπάτλερ. 

"Η Μίλι τώρα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Η Μίλι είναι μια κλέφτρα, για να μην πω η καλύτερη κλέφτρα του κόσμου. "Η Μίλι έχει έναν θείο, τον Έντε. Ήταν και ο ίδιος πετυχημένος διαρρήκτης κι έχει μάθει πολλά στη Μίλι στην αρχή της καριέρας της. Βέβαια κανείς δεν ξέρει ποια είναι η δουλειά της. Όλοι βλέπουν ένα τρομερά αδύνατο κορίτσι, λεπτό σαν μολύβι, με τρομερά μεγάλα πόδια. Είναι η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών. Η Μίλι δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποια άγνωστη γυναίκα η οποία της αναθέτει να διαρρήξει τον πύργο του Στέρνενμπουργκ. Παρά τις προειδοποιήσεις του θείου Έντε η Μίλι αναλαμβάνει την αποστολή. 


Η Μίλι καταδύεται στην τάφρο, βρίσκει ένα στενό άνοιγμα στον τοίχο του πύργου και καταφέρνει να μπει στον πύργο. Γίνεται όμως αντιληπτή από τον Μάξ και οδηγείται στον βαρόνο Μάγκνους. Ο Μάγκνους πείθει τη Μίλι να μείνει στον πύργο ως προσωπική του σωματοφύλακας. Η περιπέτεια ξεκινά όταν ο βαρώνος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Αν θέλετε να μάθετε πως εξελίσσεται η ιστορία, ποιος ευθύνεται για την απαγωγή και πως θα καταφέρει η Μίλι να σώσει τον Μάγκνους διαβάστε το βιβλίο το οποίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο


Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα, χιουμοριστική περιπέτεια. 
το κείμενο είναι άμεσο. Τα διαλογικά μέρη είναι πολλά και κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

Σας το συνιστώ 


Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου