Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Πόσο λίγο κρατάει η ευτυχία και μη μου λες αντίο

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και μας περιμένει να περάσουμε καλά
Στη θάλασσα εκτός από καφέ , πετσέτα και αντιηλιακό , μη μου πείτε, παίρνετε και ένα βιβλίο να διαβάσετε. Η ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί για μένα πάντα ένα ταξίδι.
Ταξίδι που σε μεταφέρει σε χώρους, χρόνους και γεγονότα ευχάριστα ή και δυσάρεστα, απρόβλεπτα και ανατρεπτικά.


Ένα ταξίδι που άλλοτε σε γαληνεύει και άλλοτε σε αναστατώνει και σε προβληματίζει!. Γενικά με το κάθε βιβλίο ξεχωριστά νιώθω να επιδρούν τα πάντα στη ζωή και στη σκέψη μου.


Αυτή τη φορά έχω δυο λογοτεχνικά πολύ δυνατά που θα σας συνεπάρουν και θα σας ταξιδέψουν
Πρώτο βιβλίο που διάβασα είναι το
Πόσο λίγο κρατάει η ευτυχία


Τι θα μπορούσε να συμβεί όταν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, μεγαλειώδεις μέσα στην ανθρώπινη φύ­ση τους, βρίσκονται άθελά τους μπλεγμένοι στα δίχτυα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης συνωμοσίας που απειλεί να εξαλείψει καθετί καλό και αγαθό, κάνο­ντας τους πάντες υποχείρια ενός αρχομανούς, ιδιο­φυούς επιστήμονα;
Πώς θα μπορέσει μια αγάπη να γεννηθεί και να ανθίσει σ’ έναν κλοιό βίας και θανάτου;
Η ελπίδα και η πίστη στην καλοσύνη της ανθρώ­πινης ψυχής νικά εμπόδια ανυπέρβλητα. Κι αν το τέλος δεν είναι παραμυθένιο, η ίδια η ζωή είναι έ­να θαύμα, ένα όνειρο…...

  Το δεύτερο βιβλίο είναι ένα πολύ δυνατό βιβλίο. Στην αρχή μια ιστορία αγάπης που εξελίσσεται πολύ δυνατή και που για την αγάπη μπορείς να κάνεις τα πάντα
 Μη μου λες αντίο 


Δύο ιστορίες, δύο άνθρωποι που κανονικά μάλλον δε θα συναντιούνταν ποτέ· όμως η μοίρα είχε αλλιώς αποφασίσει, ήταν γραφτό. Και τους έφερε κοντά. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας μεγάλος έρωτας. Ένας έρωτας απρόβλεπτος, απόλυτος και καταλυτικός, καταστροφή αλλά και αναγέννηση, παράδεισος και κόλαση, από αυτούς τους έρωτες που είναι τόσο τέλειοι, ώστε να προκαλούν τη μήνι των θεών, ένα ασυγκράτητο πάθος που αναζητά απελπισμένα την ολοκλήρωσή του, με κάθε θυσία, με κάθε τίμημα. Κι όλα αυτά με φόντο την πόλη της Κομοτηνής, μιας πόλης ερωτικής, που όσοι πέρασαν από εκεί, έστω και για λίγο, την κουβαλάνε πάντα μέσα τους και νιώθουν παντοτινά αποτυπωμένο σε κάθε μόριο του κορμιού τους το άρωμα Ανατολής που αποπνέει.
Καλό σας ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των μυστικών, καλά κρυμμένων πόθων.

*Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και πρωταγωνιστές τη Θάλεια Ματίκα και τον Μέμο Μπεγνή.
*Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα πριν 10 χρόνια , και θυμάμαι το διάβασα πρώτη φορά μέσα στο τρένο από Ορεστιάδα -Θεσσαλονίκη μέσα σε 8 ώρες. Εριξα πολύ κλάμα, αλλά το άξιζε το βιβλίο.

                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου