Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Διαβάσαμε το { πριν χαράξει} της Ιωάννας Νοταράς


Είναι κάποια βιβλία που σε ταξιδεύουν, ενώ κάποια άλλα σου μαθαίνουν τη ζωή. Το συγκεκριμένο στα προσφέρει και τα δύο.Γιατί κάποιες φορές ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι με ανθρωπιά, ξεχνάμε τι θα πει αγάπη, συμπόνια και προσφορά. Το συγκεκριμένο είναι ένα μάθημα ζωής. Πόση ανθρωπιά, πόση αγάπη μπορούν να χωρέσουν οι σελίδες.. που με την ανθρωπιά, δίνουν κατευθυντήριες γραμμές σε κάθε παιδί… σε σχέση με το γονιό του. Μια δυνατή ιστορία με μεγάλες συγκινήσεις, τρομερή περιγραφή και πλοκή. Πόσα έζησε αυτή η ηρωίδα «η Αννα».
Ξεκίνησε από μικρή και με ένα λάθος έρωτα, τον πρώτο έρωτα, «που κατέληξε»!! Προσπαθεί να σε ταξιδέψει μέσα στην ψυχολογία της για την επιβίωση.. Είναι ένα βιβλίο το οποίο κρίνεται από την πρώτη κι όλας ματιά και που ο τίτλος του είναι μία πραγματικότητα! Είμαι μετέωρη ακόμα για το τι νιώθω ακριβώς διαβάζοντάς το. Γίνεται τόσο προσωπική υπόθεση αν έχεις βιώσει το ίδιο πρόβλημα ή έστω με κάποιες παραλλαγές έχεις ζήσει την ίδια φοβερή εμπειρία χωρίς βοήθεια από το άμεσο περιβάλλον .


 Είναι τελικά πολύ δύσκολο να κρατήσουν οι γονείς τις ισορροπίες ανάμεσα στα παιδιά τους με καταστροφικά

πολλές φορές αποτελέσματα. Οι περιγραφές γεγονότων και προσώπων πραγματικά συναρπάζουν και οι μεταφορές από το παρελθόν στο τώρα μαγεύουν. Η ψυχογράφηση των χαρακτήρων της πραγματικά με καθήλωσαν, ενώ οι περιγραφές της κας Νοταρά ήταν συγκλονιστικές. Μας αφήνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι επιλογές που κάνουμε και το αντίκτυπο τους στο μέλλον μας, όσο μικρές και να τις θεωρήσουμε εκείνη τη στιγμή. Πραγματικά ένα υπέροχο βιβλίο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, με πολλές ανατροπές και διδάγματα ...Συγχαρητήρια


Λίγα λόγια του βιβλίου


  Άννα, κατάλαβες;
Όχι, η εξάχρονη Άννα δεν είχε καταλάβει, αλλά δεν τολμούσε να ρωτήσει... Η Άννα δεν τολμούσε γενικώς! Μεγαλώνοντας, θα αποπειραθεί να θάψει μέσα της βαθιά τις θλιμμένες μνήμες και να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Από την Αθήνα ως τη Φρανκφούρτη κι από τη Φρανκφούρτη πάλι στην Αθήνα και στο γραφικό Ναύπλιο, η Άννα ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, στο σωστό και το λάθος, στην αγάπη, τον εγωισμό και την αμφισβήτηση. Φτάνει ψηλά, χτίζει και γκρεμίζει, κερδίζει και χάνει. Θέλει να ξεχάσει το παρελθόν που την πληγώνει.
Και... ο Ματίας! Ερωτευμένος μαζί της από την πρώτη μέρα που τη γνώρισε στη Φρανκφούρτη. Αν και απών, δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Σχεδόν ποτέ...
Όνειρα, μητρότητα, εγωισμός καθώς και η τελική αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό πλέκουν μια ιστορία τόσο απρόβλεπτη όσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι και η ίδια η ζωή. Και η λύση θα έρθει στο σκοτεινότερο μέρος της νύχτας, λίγο πριν χαράξει.
αν θέλετε τώρα για τι γιορτές να κάνετε ένα ωραίο δώρο στους φίλους σας και σε αυτούς που αγαπάτε τότε μπορείτε να παραγγείλετε ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Διόπτρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου