Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Μάθε τις αρετές από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια σειρά που προσεγγίζει τέσσερις βασικές αρετές: τη σύνεση, την υπομονή, την ικανότητα να ακούς προσεκτικά, την ικανότητα να θέτεις στόχους και να προσπαθείς για την επίτευξή τους. Καθεμία από αυτές παρουσιάζεται μέσα από δεκαπέντε μικρές εικονογραφημένες ιστορίες, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να τις καλλιεργήσουν και να τις ενισχύσουν, τόσο μέσα τους όσο και στους άλλους και στο περιβάλλον τους. Στις τελευταίες σελίδες περιλαμβάνεται οδηγός για τους γονείς, με επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές.


Μάθε να προσπαθείς

Στο γιο μου πολλές φορές του λέω , οτι κάποια πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς για να επιτευχθεί αυτό που θέλουμε.. Έχεις ποτέ φανταστεί πόσο τέλειο θα ήταν τα μαθήματά σου να γίνονται μόνα τους; Ή το δωμάτιό σου να συγυρίζεται ως διά μαγείας; Ή να μπορείς να διακτινιστείς από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς να χρειαστεί να περπατήσεις; Η προσπάθεια είναι απαραίτητο στοιχείο και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, είτε θέλεις να μάθεις, να ολοκληρώσεις μια δουλειά ή να απολαύσεις τη φύση.

Μέσα από δεκαπέντε εικονογραφημένες ιστοριούλες το βιβλίο αυτό υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της αξίας τόσο από ηθική όσο και από κοινωνική άποψη. Ώρα λοιπόν να μάθουμε να προσπαθούμε!
Και ναι στην αρχή μπορεί να δυσκολευτούμε παράδειγμα να συμμαζεψουμε το δωμάτιο μας αλλά μετά θα μας είναι πιο εύκολοαν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του βιβλίου πατήστε εδώ
Μάθε να ακούςΤι γίνεται όταν μιλάς στο τετράχρονο και δεν σε δίνει σημασία.
Του λες κάποια πράγματα και αντι να είναι προσεκτικός και να σε ακούσει , κάνει του κεφαλιού του. 
Έχεις ποτέ αφουγκραστεί το ίδιο σου το σώμα; Έχεις πάρει μέρος σε μια συζήτηση όπου ο καθένας πασχίζει ν’ αποδείξει πόσο δίκιο έχει; Το ξέρεις ότι η πόλη, το δάσος και η νύχτα έχουν τη δική τους μουσική; Η ικανότητα να ακούμε προϋποθέτει σεβασμό, είναι όμως και ένας τρόπος να μάθουμε από τον εαυτό μας, από τους άλλους και από το περιβάλλον μας.
Μέσα από δεκαπέντε εικονογραφημένες ιστοριούλες το βιβλίο αυτό υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της αξίας τόσο από ηθική όσο και από κοινωνική άποψη. Ώρα λοιπόν να μάθουμε να ακούμε!αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του βιβλίου πατήστε εδώ


κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μεταίχμιο 
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν και άλλοι δυο τίτλοι

Μάθε να είσαι συνετός  

και

Μάθε να έχεις υπομονή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου