Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Θέλεις να γίνουμε φίλοι; Από τις εκδόσεις Μεταιχμιο

Tι είναι φιλία; 

Ένας όρος τόσο σημαντικός και συγχρόνως δύσκολος  να κατανοηθεί από ένα παιδί.
Η φιλία είναι τόσο σημαντική, που πρέπει να έχει γερές βάσεις από μικρή ηλικία.
Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια , η πρόταση <<θέλεις να γίνουμε φίλες>> ήταν μια πρόταση που την χρησιμοποιούσαμε πολύ εμείς τα κορίτσια. Βασικά όσο συχνά την λέγαμε τόσο συχνά λέγαμε και το αντίθετο <<Δεν θέλω πλέον να είσαι φίλη μου>>Είναι σημαντικό για όλους και κυρίως για τα παιδιά να έχουν καλούς φίλους . Μέσα από τη φιλία τα παιδιά παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής.
Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και το ίδιο συμβαίνει και με τους φίλους μας. Μπορεί να έχεις ένα φίλο που ακούει προσεκτικά τα προβλήματα, έναν άλλον που του αρέσει να κάνετε συζητήσεις . Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί.
Μέσα από τη φιλία μαθαίνουν να μοιράζονται , μαθαίνουν να κατανοούν, μαθαίνουν να ζητούν συγνώμη


Το βιβλίο που έχω στα χέρια μου που κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Μεταίχμιο  είναι γεμάτο πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσει το παιδί να καταλάβει πως μπορεί να κάνει φίλους , πως μπορεί να τις αντιμετωπίσει όταν έρθει σε ρήξη η σχέση του με τον φίλο του. Είναι ένα ιδανικό εργαλείο για να συζητήσουμε με το παιδί τη σημασία της φιλίας και τη δημιουργία υγιών σχέσεων
Βοηθάει στο παιδί να κατανοήσει ποιες  συμπεριφορες τρεφουν και ποιιες υπονομευουν φιλιες.Επίσης πριλαμβναει οδηγο ωστε να στηριξουμε το παιδί αν δυσκολευεται στις σχεσεις του
Είναι ότι πρέπει για τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το σχολείο. Τα παιδιά του προνηπίου εκεί θα αντιμετωπίσουν πρώτη φορά την έννοια της φιλίαςΤο σίγουρο είναι ότι ο πιο ωραίος τρόπος να διασκεδάσεις είναι να περνάς χρόνο και να μοιράζεσαι πράγματα με τους φίλουςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου